>Jag skulle så gärna vilja testa multisport av något slag. Inte bara springa. Helst av allt skulle jag vilja kombinera det jag tycker är roligt själv. Då skulle mitt triathlon se ut så här: löpning-cykling och bodypump. Eller varför inte Löpning-dans och spinning. Eller Boxersise-löpning och Solstolsvila.

Jag är nämligen urkass på att simma. Jag gillar inte bassänger och pooler, tycker att de är skitäckligt med hårtussar, hudavlagringar, klordoft och kiss. Det är helt ok att bada i Thailand. Då menar jag ”Ta ett dopp” …eller på västkusten. Men när det kommer till att simma… då är jag kass. Först och främst har jag bottenskräck. Bottnar är superläbbiga – jag vet inte om det är för konsistensen eller bara bristen på kontroll av djupet. Jag gillar inte att inte ha koll på läget. Dessutom kan jag inte dyka, inte heller crawla. Jag ser ut som en 60-årig tant i vattnet, det är bara den blommiga badmössan som saknas.

I lördags natt önskar jag att jag var bra på att simma. Eller i alla fall i söndags morse. Då vaknade jag upp med världens ångest för jag hade sumpat min handväska med mobil, plånbok, hemmanycklar, Elisabeth Arden creme, cykelnyckel rakt ner i Stockholms Ström. Det var bottenskräck och för mycket champagne som höll mig ifrån ett ihopp.

Jag tänker inte satsa på simning trots att jag saknar mina prylar – men jag har i alla fall bokat in mig på en stadspaddling. Det finns ju andra sätt att ta sig fram i vatten. Ikväll ska jag avreagera mig på gymmet eller med en tur runt Kungsholmen.

Straffet för helgens dumhet blir: Ingen mer skumpa!

Förrän jag fyller år då.

Och det gör jag visst redan på fredag.

Vilken tur.