Jag har massor av homosexuella kompisar som lever i Regnbågsfamiljer, men det är inte därför jag valt dagens rubrik, det är för tre saker:

  1. Jag älskar att laga färggrann mat! ÄLSKAR! Framförallt mina grönsaker och sallader
  2. Jag gillar att servera det snyggt och aptitligt.
  3. Det ska vara näringsrikt och roligt
Matlåda i vacker tappning. Foto: privat

Matlåda i vacker tappning. Foto: privat

Efter en hel dags planering med min personal är det inte roligt att bara prata jobb. Då kom vi in på mat, grönsaker och tillagning. Eftersom jag har en ny spis… kärlek…åh, jag vill bara laga mat… hursomhelst…så fick jag några tillagningstips och glömda recept. Ett var ”vänd broccoli i soja och olja innan du slänger in den i ugnen” och gör ”ägg i avokado i ugn”. Det senare har jag gjort tidigare, men nu var det dags igen. Av alla mina otroligt fina julklappar har jag använt min mandolin mest. Det som händer i köket med en mandolin är följande:

  1. Jag testar att finskiva allt. Jag menar ALLT.
  2. Jag testar olika typer av skivning, hackning och förvaring.
  3. Jag testar att kapa fingertoppen. Igen.
Regnbågsmiddag med sötpotatis med chevreost, avokado med ägg, massor av grönsaker i regnbågens alla färger. Jag åt keso till. Foto: privat

Regnbågsmiddag med sötpotatis med chevreost, avokado med ägg, massor av grönsaker i regnbågens alla färger. Jag åt keso till. Foto: privat

Oboy vad snygga matlådor jag har! Det ser ut som jag handlat dyrt på fina rawfoodrestauranger med sjukt duktiga kockar, så är det en sak på önskelistan från Clas Ohlson. Köp en – du kommer gå bananas (undrar just hur tunt man kan skiva en banan…)

Min mandolinlåda fylld med skivade rödbetor, morötter, broccoli, blomkål och fänkål. Foto: privat

Min mandolinlåda fylld med skivade rödbetor, morötter, broccoli, blomkål och fänkål. Foto: privat