Actic Kista - Världsrekordgymet där det händer!

Krutgubben utlovade ett svettigt 3-timmars spinningpass. Men har man med Krutgubben att göra är det inte tråkig, enformig inomhuscykling det bjuds på – nä då är det indelning i lag, tävlingar där lagen ska dansa och det sjungs en del för att få extrapoäng! 

Actic Kista - Världsrekordgymet där det händer!

Första timmen var det schlager och laget jag tillhörde samlade poäng efter poäng. Vi peppade, tjoade och lät benen cykla av sig självt. Dans med rörliga höfter gav fina poäng. Då och då fick vi parköra 30-sekunders intervaller – sprinta 30, vila/peppa kamrat i 30 sekunder. Sjukt kul och svettigt jobbigt – Anne var stark som en oxe och det gav mig energi att se och känna hennes styrka.   

Det bjöds på biologisk paus på 3 minuter efter en timme, sedan satte vi av igen.

Banprofilen

Actic Kista - Världsrekordgymet där det händer!

Krutgubben hade valt att köra Åre Challenge med start i Trondheim och mål i Åre. Som ni ser i profilen så är andra blocket hyfsat lätt, vilket blev något av en transportsträcka till den sista tunga stigningen. Schlagerlåtarna fick lämna rum åt annan musik och det var givet att det skulle bli Ramstein och rockigare på slutet.

Actic Kista - Världsrekordgymet där det händer!

En och annan straffrunda delades ut. Tre timmar gick snabbt och det kändes inte långtråkigt alls. Petra och jag fick ytterligare rumpträning inför vår cykelutmaning med exakt samma banprofil, som kommer att ta längre tid än 3 timmar eftersom det skarpa loppet i augusti är 21 mil…