Det är gott och fräsht att bjuda på matiga sallader när det är så här varmt ute. Igår tog jag inspiration från Doctor Salad och komponerade ihop en egen lyxmiddag eftersom jag skulle få finbesök på takterassen.

Chevréostbollar

Fröiga chvrébollar bakom tomaterna. Foto: privat

Fröiga chvrébollar bakom tomaterna. Foto: privat

Jag köpte en stor bit chevréost där jag tog bort ”skalet” och bara hade kvar den krämiga osten. Med plasthandskar rullade jag osten till bollar och vände de sedan i pumpakärnor och solrosfrön som jag rostat i torr stekpanna en liten stund.

Salladen

Massor av goda saker i salladen. Foto: privat

Massor av goda saker i salladen. Foto: privat

 • Babyspenat
 • Ruccola
 • 1 kokt skivad rödbeta per person
 • Alfalfagroddar
 • Sockerärtor
 • Strimlad morot
 • Finhackad selleri
 • Babyplommontomater
 • Blåbär
 • Rostade pumpakärnor (se ovan)
 • Valnötskärnor
 • Kallpressad citronrapsolja
 • lite honung och citron över chevrébollarna och rödbetan