>…hade jag som statusrad på Fejjan häromdagen. Mest för att vara kaxig… Rune Larsson kontrade med “En dag utan träning är en dag utan mening” – det var en skön kommentar. Det finns många sätt att träna och vila på. Min vila brukar bestå av storstädning/däckbyte/köksrenovering – tar jag bort tid-för-träning fyller jag på med tid-för-annat-som-jag-annars-inte-hinner. Jag är rätt aktiv.

Fast ikväll ska jag göra det. Sitta still alltså. Jag ska läsa nya numret av Runner’s World där min klubbkamrat Sofie har skrivit en artikel om transportlöpning. Och hjälpa dottern med läxan. Dubbel kvalitet för mig som därmed fyller mitt positivitetskonto maximalt. Kroppen kommer att vara still, hjärtat fyllas av glädje och huvudet arbeta kreativt.

Det är mina träningsvärksdrabbade ben värda. Dubbla Militärpass i måndags, långa backintervaller med IF Linnéa igår och ett konditionspass med Snygg-Johan imorse har satt sina spår.

Och som ett brev på posten fick jag mail av en NMT-kille ”Vilar du aldrig?” Jo – mitt träningsschema är ju uppdelat i 3-veckorscykler med olika intensitet och VILA är superviktigt då träningen bryter ner och vilan bygger upp. Just nu busar jag ju hej vilt eftersom jag är utan träningsschema. Lyssnar på kroppen och gör det jag tycker är roligt helt enkelt.

Men hursomhelst. Ikväll – läsa Runner’s World. Läxhänga med dotter. Och. Sova.

Vad gör du när du vilar?