Jag är med i en utmaning som Krutgubben på Actic i Kista har dragit igång i januari. Förra året kammade jag hem segern och vill försvara min titel så långt det är möjligt. Varje dag får vi tre utmaningar och idag var den ena ”ät något som är garanterat veganskt”. Jag gick all-in på och har försökt i största möjligaste mån äta veganskt.

Frukost: Bovetegröt, björnbär, mandelmjölk (inga ägg idag med andra ord)

Vegan för en dag

Foto: privat

Mellis: 1 sharonfrukt

Lunch: Morotssoppa med chili och ingefära toppad med alfalfagroddar och koriander (brukar ha fetaost, men inte idag)

Vegan för en dag

Foto: privat

Mellis: 1 apelsin och en avokado

Middag: Budda bowl – här blir det vad du gör det till. Grunden är egentligen att bygga upp på höjden med olika grönsaker, bönor, ärtor, såser och röror. Jag tog en snabbvariant eftersom jag ville ha middag fort. Recept på en Bowl du kan bjuda gäster på kommer separat.

Vegan för en dag

Foto: privat

Avslutningsvis: Är Elin sjuk vankas det tropiska frukter- det är sen gammalt. Ett fruktfat till dottern som jag fick vara med och nalla på.

Vegan för en dag

Foto: privat

Det lätta: Eftersom jag gillar både utmaningar och att laga mat gick jag igång på detta. Eftersom jag redan äter mycket grönsaker, bönor och sånt tjafs så hade jag det mesta hemma.

Det svåra: Hitta proteinkällor. Jag gillar fisk, kyckling, ost, ägg och äter kött då och då. Tofu och quorn har inte riktigt hittat hem i mitt kök.