Just nu snörvlas det hej vilt på jobbet då förskolor och skolor dragit igång bacillkarusellen. Jag boostar så klart upp med alla tänkbara vitaminrika råvaror och försöker skydda mig genom bra mat och god sömn. Igår fixade jag ihop en vitaminboostsoppa och gjorde så mycket att jag snabbt kan värma upp, lägga till lite mer protein och ha en måltid på nolltid.
Grönsakssoppebas
- 1 dl röda linser
- 2 dl svart quinoa
- 2,5 l ekologisk buljong
- 1 gul lök
- en näve strimlad färsk vitkål
- 2 slantade morötter
- 1 knippe salladslök
- sockerärtor
- broccoli
- babyspenat
- lite chiliflakes efter smak
Jag kokade linserna för sig och quinoan för sig. Sedan mjukade jag upp den gula löken i lite olja och chiliflakes och slog på buljong. Där kokade jag de slaktade morötterna, broccoli och den hackade salladslöken. När morötterna hade 2 min kvar för att bli lagom tuggmotståndiga hade jag i den strimlade vitkålen. Sedan blandade jag allt och lade i babyspenat sist. Jag gillar inte sönderkokat grönsaker så både vitkål och sockerärtor fick förbli krispiga. Nu har jag världens bästa soppbas som jag igår hackade ner lite tomater i och åt en mozarellasallad till. Imorgon slänger jag i lite räkor och tar en god macka med avokado till. Lasset räcker för 3-4 måltider och soppor gör mig varm efter löpning i regnet.
Nu har jag stått och småfnittrat till ”slaktade morötterna” i flera minuter, tack för dagens skratt 🙂 Älskar dessa felskrivningar man ibland får till 🙂
En dag ska jag nog testa en soppa som dessa, att bara ha den i glasflaska som på bilden gör ju en motiverad!
Bra jobbat på ditt senaste äventyr förresten, jag är grymt imponerad!
VARSÅGOD! Om jag gör någon glad med mina felskrivningar (autokorrekt på nya datorn) utan att kolla dem – så får de stå kvar! Kanske kan jag locka fram ytterligare ett smil 🙂
Frågan är om veganer kan äta soppan då? Om man behöver slakta morötterna.