Just nu snörvlas det hej vilt på jobbet då förskolor och skolor dragit igång bacillkarusellen. Jag boostar så klart upp med alla tänkbara vitaminrika råvaror och försöker skydda mig genom bra mat och god sömn. Igår fixade jag ihop en vitaminboostsoppa och gjorde så mycket att jag snabbt kan värma upp, lägga till lite mer protein och ha en måltid på nolltid.

Sparade det som blev över så det går fort att fixa mat nästa gång. Foto: privat.

Sparade det som blev över så det går fort att fixa mat nästa gång. Foto: privat.

Grönsakssoppebas

 • 1 dl röda linser
 • 2 dl svart quinoa
 • 2,5 l ekologisk buljong
 • 1 gul lök
 • en näve strimlad färsk vitkål
 • 2 slantade morötter
 • 1 knippe salladslök
 • sockerärtor
 • broccoli
 • babyspenat
 • lite chiliflakes efter smak

Jag kokade linserna för sig och quinoan för sig. Sedan mjukade jag upp den gula löken i lite olja och chiliflakes och slog på buljong. Där kokade jag de slaktade morötterna, broccoli och den hackade salladslöken. När morötterna hade 2 min kvar för att bli lagom tuggmotståndiga hade jag i den strimlade vitkålen. Sedan blandade jag allt och lade i babyspenat sist. Jag gillar inte sönderkokat grönsaker så både vitkål och sockerärtor fick förbli krispiga. Nu har jag världens bästa soppbas som jag igår hackade ner lite tomater i och åt en mozarellasallad till. Imorgon slänger jag i lite räkor och tar en god macka med avokado till. Lasset räcker för 3-4 måltider och soppor gör mig varm efter löpning i regnet.