>Nu återstår 16 dagar till årets , ja kanske århundradets happening för min del.

>Utmanaren

Det är den 30 maj det ska avgöras vem som ”Är bäst på allt, alla kategorier. Någonsin. ” Den som gör bästa tiden på Stockholm Marathon av mig och min bror Henrik kommer att få titeln för all framtid. Vad som händer sen är liksom inte relevant. En av oss kommer ständigt vara 2:an, den andra en evig vinnare. Jag har ju samlat på mig en hel del kilometer, varit hos naprapaten, ätit näringsrik föda, jobbat med den mentala biten. Nu återstår det bara att syna min utmanare.

Egentligen har vi ju samma förutsättningar för löpning… då våra förädrar bidragit hårt med idrottande…(not!): Vår mamma gick på jazzdans en termin i en skolgympasal, hon har aldrig ens sprungit till bussen. Hon har långa slanka ben som min bror har ärvt – fast med muskler. Vår far har varit gymägare (blir man stark av det?) och har gett mig sina Brolin-lår (syftningsfel Micke?). Farsans envishet, Jävlar Anamma och enorma svank har vi båda fått…

Låt mig presentera Henrik Utmanaren:
>Utmanaren
Namn: Bo Henrik Sten (Borsten), lystrar även till Zacke.
Startnummer: Stockholm Marathons hemsida ligger så lägligt nere sedan 2 dagar… (hallå!) Men startar i sista ledet.
Ålder: 36 år
Kännetecken: Lång, smidig och lite tunnhårig
Träning: Här har jag ingen direkt koll. Jag vet att han åtminstone haft ett långpass på 27 km som han grejade i riktigt snabbt tempo.
Utrustning: Asics nya superduper (M15? han har ingen koll själv.), pulsklocka från Polar med fotpod.

Tider:
Bästa på Ursviksmilen: 47 min (Mia:52)
Årsbästa på milen: 47 min (Mia 46:24min)
Kungsholmen Runt: 1:45:43 (2008: 2:04:58) (Mia 1:45:49)
Antal marathonlopp: 0 (Mia: 4)
Styrkor: Envis, gnäller aldrig (förutom konstant på sina barn…), är duktig på att laga mat, skojar/skämtar och älskar practical jokes (han gav min dotter en bajsblöja i present en gång – fast med chokladpudding i). Enligt Henke: lägger ner för mycket energi på att se cool ut.
Svagheter: Dålig förlorare, ont i knäna, Kommer förmodligen att köra en rugbyöppning. Han jobbar hårt med kroppen genom renovering av badrum och kök. Enligt Henrik: Lunchklockan ringer kl 11, ständigt hungrig. Jag kan se cool ut fast jag är slut.
Specialitet: Kan sjunga riktigt falskt i ett tonläge och få en hel kyrka att brista ut i skrattattack. Enligt Henrik: uppförsbackar.

Mina egna styrkor, svagheter och specialiteter kommer senare, för idag var det ju brorsan det handlade om…