Alltså. Jag är rädd att bli utslängd från lägenheten av mina grannar! Shit vad jag kan låta när jag är hemma. Jag borde bo i en stuga i skogen långt från andra människor!

Det här med att inte träna, ha några dagars semester, avboka alla privata åtaganden och bli beordrad soffläge gjorde susen. Pulsen är tillbaka i normalläge. Sömnen är lugn och harmonisk 8-9 timmar per natt. Jag slukar den ena boken efter den andra och har till och med tittat på TV!!

Men jag är ju fortfarande MarathonMia. Nu med extra tid. Vad göra med den? Experimentera i köket förstås! Jag har ett skafferi fyllt med ekologiska fröer, kärnor, nötter, dadlar, choklad och allt man kan tänkas behöva när kock- och bakdjävulen släpper lös sin kreativitet. Som tur är har jag en drös hushållsmaskiner som möjliggör timmar i köksregionen där jag låter fantasin flöda och smaklökarna styra.

Tar inte så stor plats men kan göra stora grejer! Foto: privat

Vilken maskin! Motor som en skoter! Foto: privat

Jag har en fantastisk blender från Oster som har en riktigt kraftfull motor. Jag lät den gå på högvarv och konkurrerade med uppbilningen av badrumsgolv när lägenheten intill skulle renoveras. Jag har fixat smoothies, smoothiebowls, gjort mandelmjöl, mandelsmör, röror, guckor, rawfood köttfärswannabesås och massor av annat gott. Ibland har flera maskiner och mixerstavar varit igång samtidigt och det är ett under att inte elen slagits ut i fastigheten. Jag vet inte hur många timmar det har låtit från blendern, mixern och min grönsakscentrifug.

Hacka, mixa, blanda och testa. Kul! Foto: privat

Hacka, mixa, blanda och testa. Kul! Foto: privat

Har tyst tassat runt i lägenheten efteråt och lyssnat så ingen granne ska tröttna och komma förbi och slänga ut mig.

Men hörrni! Det betyder ju att ni kommer få en massa roliga recept här framöver! Ett experiment är i frysen just nu. Bilden nedan har ingredienserna. Kan ni gissa vad det ska bli?

What's in the making? Foto: privat

What’s in the making? Foto: privat