Vad härligt det är att vakna upp utvilad. Det slår mig att det var länge sedan jag sov bra under en längre period. Första varningsklockor som jag borde ha lystrat till tidigare – men nu är nu. Och idag är det måndag.

Fin energiboost i orange. Tack Staffan! Foto: privat

Fin energiboost i orange. Tack Staffan! Foto: privat

Det handlar om att göra det bästa av situationen när vardagen rämnar eller inte går enligt det naturliga rutnätet. Idag har jag lugnt betat av min Att-göra-lista utan att känna stress, frustration eller vara tidspressad. Jag har hunnit luncha med min tävlingspartner Staffan som kom med världens största Krya-på-dig-bukett. Jag känner stor tacksamhet för människorna omkring mig. Tack för att ni finns.

Jag har alltid älskat måndagar, förmodligen för att jag har gillat mina rutiner med frukost, jobb, kvällsaktiviteter. Gillat min struktur. Idag skulle jag ha löptränat Rookiesar på NMT, något jag älskar att göra och kommer hem superboostad ifrån. Gillar att se folk gå från ”Jag har alltid hatat att springa!” till att ”Shit, jag kan ju andas och springa upp för en hel backe!”. I make a difference – jag hjälper folk att hitta sin inre drivkraft och krigare.

Idag gillar jag måndagen för att jag inte har någon struktur alls. Ingen kontroll. Jag bara är. Och jag är supernyfiken på vad som händer med mig. Vad som händer I mig. Som kontrollfreak är det superläskigt att bara släppa taget. Och vet ni? Jag tror att jag överlever och att världen kommer att fortsätta snurra här utanför när jag jobbat klart och läser bok och löser korsord istället.