Jag har tränat på bra de senaste månaderna, inte specifikt överlånga pass som jag brukar, men jag har tryggheten kring distansen 161 km. Jag var inne i en stark form för ett tag sedan och är nere i svackan nu. 

Och det är så det ska vara

Formtoppen ska infinna sig på fredag kväll den 7 juli. Då ska jag känna mig stark och fylla på självförtroendet, sova bra och vara taggad på lördag morgon 08:00.

Formsvackan

Jag känner mig lite övertränad/nertränad och det stramar och drar i benen. Då drar jag i handbromsen. Ett träningspass för mycket kan förstöra allt och orsaka en skada i värsta fall. Det gäller att balansera på rätt sida. Formsvacka nu ger formtopp sedan. Jag bygger mig stark under tiden.

Träningen i helgen

Träningen innan lopp

Eftersom vi var så få i grön grupp hoppad vi in och körde intensiv med röda… Foto: Susann Wilson

Torsdag kväll: Missade Nordic Military Training på onsdagmorgonen och tog igen det med ett supertufft pass på torsdag kväll. Massor av styrka, vattenfys och tuffa förflyttningar kickad igång tre dagars ledighet.

Midsommarafton: Lugnt långpass med Petra Månström. Som alltid tränar vi tillsammans på midsommarafton och detta år var inget undantag. Vi kortade av passet till 16km istället för 25km som vi ganska ofta springer tillsammans.

Träningen innan lopp

Ett tidigt midsommarpass och sedan redo för dagen. Alltid med Petra på Midsommar. Foto: Petra Månström

Midsommardagen: Hade råkat klicka ”JA!” när Carina Borén undrade om någon ville simma i Hellas. Och märkligt nog hittade jag mig själv i våtdräkt där vid utsatt tid.

Söndag: Dök upp i våtdräkt i Hellas igen… det får ett helt eget inlägg alltså.