>Alla känner apan…

Efter bara 4 timmars sömn (började packa lite sent…) ringde klockan i svinottan. Termometern visade -7,8 grader. Alltså en helt okej dag att åka till vårlika Portugal på. Jag är van att resa ensam i tjänsten och hade mina vanliga rutiner med bok och frukost på Arlanda. Cecilia kom fram och hälsade ”Är du MarathonMia?” Jepp. Några fler sökte ögonkontakt och nickade. Bureborn gav sig tillkänna och vi hälsade på varandra. Eftersom jag är offentlig med bilder på bloggen så känner ju folk i blogg- och löparkretsar igen mig nu – riktigt skoj. Bredvid mig på flyget hade jag Johan, en kille jag träffade för första gången men som känner en del TSM:are och några av mina klubbkamrater. Jag presenterade mig som Mia. ”Jaha, MarathonMia?”
Flyget gick direkt till Faro och vi fick åka buss till Monte Gordo. Jag var här med jobbet för ett år sedan och kände igen apelsin- och citronodlingarna, kommer ihåg färgerna –jord-teracotta-knallblå himmel-kritvita moln, dofterna av pinjeträd. Minnena slog emot mig med kraft. Förra året delade jag det här med min man då jag förlängde tjänsteresan med en weekend– idag var jag helt själv. Själv men inte ensam. För på de 3 bussarna satt det fler likasinnade löpare, träningssugna och hurtfriska människor.

Väl inne på hotellrummet tog jag mig tid att landa i mig själv och processa lite – jag är här för att träna och må bra, men var inte riktigt beredd på känslorna. Jag hanterar situationen genom att välja tankar och acceptera att det måste bli omvälvande ibland, man lämnar inte sin livskamrat sedan 21 år utan att det känns svårt då och då.

Efter informationsmötet (där både Rune Larsson och Anders Szalkai presenterade sig) bytte vi om och tog premiärturen med de andra löparna. Jag valde att springa i medelgruppen. Det blev en skön slöjogg som avslutades med gemensam löpstretch. På hotellrummet körde jag sedan rehab (styrka baksida lår) och 4*25 armhävningar (vill ju inte sacka efter mina Militärvänner). Skön avslutning på veckan!

Söndagens väder: 17 grader och växlande molnighet.
Träningspass 1: Löpning: 8,3 km. Tid: 48min (5:47/km) Medelpuls 145 (164)
Outfit: Långa löpartajts från Nike, IF Linnéa kortärmad Newline funktionstopp, Newline sockor, Asics DS Trainer

Bilder från första dagen:
>Training Camp Monte Gordo - Ankomsten

Duschen kommer användas flitigt med så många träningspass om dagen! Badkar för återhämtning efter ultraturerna…

>Training Camp Monte Gordo - Ankomsten

Mina medhavda skor, men Runners Store har en butik där man får testa och utvärdera skor – vilket jag givetvis kommer att göra – me love skor.

>Training Camp Monte Gordo - Ankomsten

Första natten sov jag 9 timmar! Det här är mitt hem denna vecka.

>Training Camp Monte Gordo - Ankomsten

Jag hittade inte någon vaniljfudge, salta fiskar eller ferraribilar på Supermerkado här och är glad över Resorb, Powerbars, vatten och givetvis de absolut fantastiska apelsinerna!

>Training Camp Monte Gordo - Ankomsten

När jag inte tränar, duschar, sover eller äter tänkte jag läsa ikapp mig.

>Training Camp Monte Gordo - Ankomsten

Första rundan i IF Linnéas färger. Utan en massa onödiga kläder, windstopper och handskar. Kan det bli bättre?

>Training Camp Monte Gordo - Ankomsten

Första rundan genomförd, här är jag utanför hotellet med Master Szalkai himself och Johan.