Härliga sommar. Härliga sol. Härliga värme. Förutom solskyddsfaktor på kroppen (nu har jag testat ACO SF30 skum och det sitter som berg både under löpturen, arbetet och på stranden!) skyddar jag ögonen. Någon undrade i förra inlägget hur jag kunde dricka så mycket en vanlig dag – jo – inte svårt alls, min vana helt enkelt. Detta gör att jag inte längre får solsting som förr i tiden och faktiskt kan gå ut och kuta i dagens 29-30 gradiga värme utan att få huvudvärk.

Här är mina rosa X-kross med orange-mirror linser. Dessa är lätt utbytbara mot andra typer av linser. Foto: privat

Här är mina rosa X-kross med orange-mirror linser. Dessa är lätt utbytbara mot andra typer av linser. Foto: privat

Något som kan ge huvudvärk är även att springa och kisa. Klart jag springer i mina ”snabba” brillor från X-kross. Folk får säga vad de vill om att sportglasögon är fula/töntiga/mesiga. För mig hjälper de trefaldigt!

  1. Jag behöver inte kisa utan har skönt ljus och slipper huvudvärk
  2. Svetten stannar vid gummilisten och rinner inte ner i ögonen
  3. Jag får inte tårar i ögonen när jag får för mig att springa toksnabbt och vinddraget gör att ögonen tårar sig.