>Kom igen!! Bara 20 meter kvar!! Grymt jobbat tjejen!!

Jag får med mig Katarina de sista metrarna av den sista intervallen. Benen känns som stockar. Det är tungt. Toppen är så nära men någon drar i mig – drar bakåt, jag springer i sirap. Det är tungt. Men det är också den sista intervallen. Jag skjuter fram höften, lyfter blicken, andas och ger nytt syre åt mina trötta lungor. Vi spurtar det sista metrarna och vänder sedan ner.

Ken och jag höll i dagens pass. Vi krejsade till det lite och bytte de traditonella långbackarna vid Münchenbryggeriet mot en förlängning av vår korta backe i Tantolunden. Otroligt mycket tyngre skulle det visa sig. Backen mäter 388 meter, den är indelad i två partier där den första delen är normalbrant, sedan en liten raksträcka på 15-20 meter emellan för att sedan bli tvärbrant.

Efter uppvärmning på dryga 3kilometer och lite löpskolning satte min grupp iväg på intervallerna. Vi fokuserade på teknik och att löpa rätt. Syftet med backträningen är att få ett bra löpsteg, fin hållning, bygga styrka och lära sig återhämtning. Första delen nerför blev lugn – sedan övade vi utförslöpning de sista 80-100 metrarna, för att vända direkt och köra nästa intervall.

Upplägget var följande antal: Nybörjare: 5 intervaller, Medium: 6 intervaller, Avancerat: 7 intervaller och SUB 40-guppen skulle köra 8 stycken. Jag är bara 39 men körde ändå 7.

Det var en del nykomlingar, bland annat Stekaren – han grejade hela 7 stycken första gången. Men så är han ju kaxig nu när han är anmäld till Stockholm Marathon.