>

Sedan jag var 4 år har jag varje sommar varit i vårt hus i Stensvik, strax norr om Strömstad. Ljuvligt!
Strömstad är årets turiststad 2008. Det är pittoreskt, mysigt, gulligt och alldeles underbart! Det lockar folk. Framförallt lockar det norrmän. Vi är rätt vana av invasionen i Strömstad där det kan shoppas ”En kasse brus”, ”Kyllingfille”, ”Köttedej” och godis. Godis i massor. Godis för stora och godis för små. De stora invaderar Systembolaget (numera finns det två i Strömstad), de små invaderar de hangarliknande godischabraken. På ICA höjer kassörskan förvånat på ögonbrynen när jag vill betala med svenska pengar.

Allt detta visste jag redan om. Jag var förberedd på alla norrmän i Strömstad och i Nordby. Vad jag däremot inte var förberedd på var invasionen på ”vår” strand. Där brukar det vara max 4-5 familjer. Så här såg det ut i måndags förra veckan.>Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion

Vi höll oss uppe vid stugan där det var vindstilla, molnfritt och 27-31 grader varmt under vår vecka. Som tur är har vi ytterligare en strand. Den är lite ”hemlig” och bara en famlij hade hittat dit förutom oss.

>Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion

Vår semestervecka var så ljuvlig den kan bli. Mycket god mat, grym vila, härligt smågnabb med morsan (hör till) och massor av god mat. Kanske liiiiite för mycket vin. Men det hör ju semestern till. Alla borde få en sån skön vecka. Här får ni lite upplevelser i form av bilder – doften av salt hav, kaprifol och varmt gräs förnimms, likaså måsarnas skrik. Varsågoda!

>Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion >Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion >Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion >Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion >Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion >Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion >Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion >Semester i Strömstad - Knubbsälsinvasion