Nu springer ju hela Sverige. Tävlingarna är fullbokade och fullproppade. Det fick jag erfara vid VårRuset igår. Ingen idé att irritera sig på trängseln när jag var där för att ha kul. Men trist för dem som ville springa fort och hamnade långt bak i första startledet.

Desto viktigare att reglerna hålls. Jo, för det finns regler.

  1. Är loppet stort och det är flera tusen löpare på plats kommer det att bli kö till bajamajorna. Alla har lika bråttom. Kissa hemma, i en buske eller kom lite tidigare
  2. Vid väskinlämningen – träng dig inte – alla ska springa samma lopp. Var vänlig mot dina medlöpare
  3. Ställ dig i rätt startgrupp: alltså utifrån din förmåga att springa. Ta inte upp plats i första startledet och börja gå efter 1 km – någon annan hade kunnat få springa smidigare.
  4. Peppa gärna varandra under loppet.
  5. Armbågas inte mer än nödvändigt
  6. Ha roligt och ta alltid medaljen.
  7. Tacka gärna funktionärer – de finns där för att du ska kunna springa. Utan dem inget lopp.
  8. Visa respekt. Vill du ta det lugnt eller promenera, låt de som tränat som galningar och vill persa springa förbi – här gäller en enkel regel för ALLA löptävlingar:

De som tar det lite lugnare håller sig till HÖGER och de som springer lite snabbare får plats att göra det till VÄNSTER.

Snälla – vill du gå eller springa långsamt, sinka inte andra utan låt dem få lite yta till vänster att passera på. Du är inte ensam i loppet.