Tillbaka med clipsen i pedalerna. Foto: privat

Tillbaka med clipsen i pedalerna. Foto: privat

Varje måndag kör jag Spinning intervall på SATS i Kista på lunchen tillsammans med min kollega Johan. Vi brukar tävla om hur högt vi orkar gå i puls. På en display bakom instruktören ser man pulsmätaren och procenttal. Jag försöker successivt öka intensiteten i passet och håller koll på Johan. Dagens upplägg var likadant som förra veckan:

  • 5×2 minuter
  • 2×3 minuter
  • 1×4 minuter

I den första intervallen kom jag upp i 81%, sedan ökade jag med 2% per intervall. Under treminutersintervallerna nosade jag på 90-91% hela sista minuten och det kändes otroligt tungt i benen efter helgens sextimmarsspinning. Men skam den som ger sig. Vilan var en minut i den första delen, 80 sekunder i de sista delarna. Min puls gick snabbt ner till 70% efter intervallerna trots att jag sitter ner med lätt motstånd och låter benen pinna på bra. Jag ser till att aldrig gå under 65% för då blir uppförsbacken till 85%-> lite för stort, jag ser alltså till att vilan landar på ungefär 70%. Jag och Johan hade samma arbetspuls hela passet och jag tog ut mig lite extra när jag såg att han passerade 90%.

Jag såg till att stå upp under SJU intervaller eftersom det är den sjunde idag och jag hade fokus på siffran sju i ”En jävligt jobbig adventskalender”.

Vill du använda din puls som riktlinje och för att se din utveckling. Träna hårt och kolla sedan hur lång tid det tar för dig att komma ner till 100 slag (i tid). Över en lång period med bra träning kortas denna tid. En rolig parameter att testa.

Helgens luckor i adventskalendern

Lördag 5 december: FEM timmars spinning + 1 bonustimme 😉

Söndag 6 december: Sprang 17 km med SEX ultralöpare. Här gick pulsen upp flera gånger – framförallt när vi skulle ta oss upp för Hammarbybacken för att hämta upp Jan-Erik som stod i blåsten och väntade på oss.

SEX halvgalna ultralöpare på toppen av Hammarbybacken. Längst bak: Jan-Erik, Johan H, Johan S, Maria, Ann-Sofie och jag. Foto: privat

SEX halvgalna ultralöpare på toppen av Hammarbybacken. Längst bak: Jan-Erik, Johan H, Johan S, Maria, Ann-Sofie och jag. Foto: privat