Här är cyklister på Tour de France. Jag gissar att de inte mesar med sin träning. Foto: privat

Här är cyklister på Tour de France. Jag gissar att de inte mesar med sin träning. Foto: privat

Många gånger blir träningen lite mellanmjölk. När det gäller löpning för mig så samlar jag kilometer i lugnt tempo för att bli löptålig och uthållig. Andra träningsaktiviteter som jag gör vill jag pressa mig lite mer i. Måndagarna har jag numera ägnat åt cykelintervaller på lunchen. Jag ser till att pressa upp pulsen och ge lite mer varenda gång. Det är ju bara 45 minuter av mitt liv, och det känns riktigt skönt efteråt att få vara mör i kroppen. Hur intervallerna ser ut beror lite på vem som är instruktör. Sist körde vi 6×2 minuter, 2×3 minuter och 1×4 minuter. När Jörgen kör intervallerna på SATS i Kista brukar det bli 7×4 minuter. Kör man riktigt tufft känns 4 minuter som lång tid, men det är då det ger resultat, både till att bygga någon millimeter pannben samt att bli starkare. Jag brukar tänka ”Vad är väl 4 minuter av mitt liv” och så hjälper jag till att räkna ned. Jag är helt fokuserad på den pågående intervallen och struntar i kommande.

Är du duktig på att ta ut dig under träning?