Det är mycket resande och många upplevelser nu. De senaste två veckorna har jag varit i fyra länder och klämmer in ett femte imorgon.

Ofta i luften och alltid på väg. Foto: privat

Ofta i luften och alltid på väg. Foto: privat

Hur orkar du?

Mina tjänsteresor är jobb. Punkt. Det går inte att gnälla över utebliven träning, för lite umgänge med vänner, utan jag väljer att lägga energi på att hitta möjligheter istället. Då får jag utmana mig och träffa vänner på annat sätt. Som att åka till Krakow och Marrakech med dem. Och orka – min återhämtning har jag i löpningen, och i sömnen.

På riktigt – hur orkar du?

Betyder semester att man MÅSTE ligga stilla på en solstol. Är det så alla människor hämtar ny energi? Inte jag. Mitt arbete på kontor är stillasittande och jag använder mest min hjärna: tar beslut, är kreativ, skapar, passar tider, passar deadlines, styr, leder, anpassar mig, förbättrar, lär mig, hjälper, gör fel, rättar till och lägger många timmar och mycket energi åt detta. När jag sedan får vara 5-6 på Sörmlandsleden löpandes utan tidspress fyller jag energi i huvudet. Att låta min kropp få vara fysiskt aktiv gör att hjärnan jobbar så mycket bättre när den sedan behöver det. Många gånger får jag frågan varför jag inte bara lägger mig ner och gör INGENTING när jag inte jobbar, men det är inte där jag hittar energin. Med bra sömn så återhämtar sig hela Evighetsmaskinen, och med upplevelser får den alla de utmaningar den behöver – både mentala och fysiska.

Och imorgon bitti drar vi iväg till Playitas igen. Sköna löpare som ska springa och njuta av solen, lugnet och gemenskapen.

Här har ni min "soffa" för återhämtning. På Playitas förra året. Foto: privat

Här har ni min ”soffa” för återhämtning. På Playitas förra året. Foto: privat