Klockan 07:16 imorse avslutade jag min gråregniga morgonjogg med Mia Thomsen (min namne) och har därmed sprungit 100 dagar i rad.

Foto: Mia Thomsen den andre

Foto: Mia Thomsen den andre

Jag behövde få en förändring. Jag behövde få tillbaka träningen som rutin i vardagen. Mer och mer började jag deala bort löppassen och det kunde gå fyra, fem ibland sex dagar innan jag dealat färdigt och tog mig ut på en runda. Det var jobbigt efter hälsporren och diverse träningsstopp. På nyårsafton var jag ute och sprang och tänkte då att jag skulle springa varje dag i januari. Så att jag skulle slippa deala. Är det bestämt så behöver ju inga beslut tas. Bara att göra – Just Do It!

Vad är en streakrun?

En streak är en obruten svit av pass. Jag valde en distans på 4,5 kilometer som var minimilängden. Då kunde jag tillgodogöra min ett NMT-pass med löpning och inte slita för mycket på kroppen. För att få in ”vila” har jag ibland sprungit tidigt på morgonen och sedan sprungit sent dagen efter för att låta kroppen vara lugn däremellan (om jag nu någonsin är lugn…)

 

Hur har det känts?

Jag trodde att det skulle vara jobbigare. Max 5 pass har varit lite motiga att komma iväg på, som när jag glömt att jag skulle springa, kom hem vid 22:20 och kom på att jag inte sprungit på morgonen – bara att byta om och ge sig iväg. Jag har inte ångrat någon runda och rutinerna är tillbaka. Jag känner mig inte nedbruten eller svag utan har hållit rätt låg mängd vissa veckor (jag är öppen på jogg.se om du vill se statistik).

Idag ska jag fira. Jag är inte mina prestationer – men jag är mina tankar och känslor, alla har de fått vara med och vända tillbaka till att göra löpningen till en del av min vardag. Fin 100-dagarsdag allihop!

Tog hissen upp efter morgonjoggen. Glad och nöjd! Foto: privat

Tog hissen upp efter morgonjoggen. Glad och nöjd! Foto: privat