>Men jag försöker. Verkligen.>Nej jag gör ingenting lagom...
Igår försökte jag jättemycket. Jag tog mig till Östermalms IP och tanken var att jag skulle köra NMT Rookie för nybörjare. Som en lagom mjuk start efter förkylningen. NMT-ägare Jens undrade om jag var seriös – det är inte så mycket löpning. Anna och Anne-Li frågade samma sak. Jag var stenhård. Jag ska ta det lugnt.

Men…

Så kom det en lång, ståtlig, svart man med tight kropp och jag var såld. Klart jag skulle köra ett Basic-pass med Daniel! Åt-helskotta-med-lagom! Jag ville imponera! Så jag utmanade Ankar-Anna att köra med mig och vinna löpning med kompis i brandmannagrepp. Which we did. Starka ben, bra teknik och härligt pepp gjorde att vi grejade 4 etapper var i raskt tempo.

Och…

Daniel var en fantastisk instruktör. Lugn, sansad och bröt på Norrländska. Han kom i håg vad alla hette och uppmuntrade oss konstant på ett lugnt, härligt sätt. Hans filosofi var/är ”Hellre rätt och långsamt än att fuska sig igenom” Och maaaan vilken träningsvärk man får av riktigt utförda övningar. Han uppmuntrade oss att peppa varandra och arbeta tillsammans. Vi arbetade i grupp om 3 och utförde 200 armhävningar, 300 situps och 400 benböj tillsammans (1 vilade – 2 körde). Lite skön slasklöpning (där jag tog det lugnt! Lovar!) fick avsluta ett härligt pass. Och de traditionella upphopen då – 50 till antalet. Väl hemma körde jag lite rehab och boostade med kyckling, grönsaker och potatis.

Lagom is boring. Jag är tillbaka!