>Är det något jag lovat mig själv och coachen så är det att genomföra de RÖDA Intensivveckornas kvalitetspass maximalt. Jag kör ju treveckors cykler på träningen där RÖD är intensiv, GRÖN återhämtning och mängd och GUL en vanlig mittemellanvecka. Vi justerar detta inför tävlingarna där det blir en upptrappande intensivdel på knappt två veckor plus lite extra vila inför tävlingen.

Jag har min sista Intensiva vecka innan årets första tävling.

Dessutom är jag inne på den tredje intensva arbetsveckan där tid och rum numera flyter ihop.

Tiden räcker inte till. Jag vill inte nalla på kvalitén – varken på jobbet eller på träning.Jag kan inte prioritera bort kvalitetspasset idag. Jag har ett event som kommer att sluta sent i kväll och därmed missa IF Linnéa-träningen. Och jag vill inte (tänker inte) hoppa över mitt näst sista spypass. Om jag så ska köra hård distanslöpning mitt i natten så ska den banne mig genomföras. Var Sak Har Sin Tid.

>Nallar inte på kvalitén

Förberedelser innan 6-timmarsloppet i Hallsberg i somras. Lite mindre snömodd. Foto: Evelina Bomark

Coachen säger: 10 km – med en medelpuls runt 163 slag/minut.

Så när ni ser en galning frusta runt Kungsholmen ikväll/natt – vråla lite klämkäcka pepp-rop så jag håller ångan uppe! Ikväll får jag smaka på mina egna tips – flytta fokus och öka farten – ska bli spännande och se hur det går!

Ska jag bli bättre är det bara att leverera. Simple as that.