>Den här tjejen får du inte stopp på!

Vaddå ståvila mellan backintervallerna? Nej, det finns ingen hejd på min framfart över fälten idag. Vilket toppenspringväder! Synd bara att det inte kan bli runt 25 grader varmt efter löpturen.

Jag tog Szalkais torsdagsbackar idag. Läste inte så noga i programmet utan hade för mig att jag hade koll ändå. Kom bara ihåg att det skulle vara 8 km löpning med korta backar mitt i.

Jag fick ett härligt flyt i steget redan på en gång, värmde upp drygt 3,5 km och startade mina backintervaller. Enligt Sz skulle backen vara 80 m, min var 120 m. Eftersom jag redan bestämt mig för 8 stycken, så delade jag upp dem parvis (lättare mentalt). Jag började fegt och sprang på 39 sekunder, det kändes grymt bra…joggade ner – men inte behövde jag stanna – vad är detta för konstigt påhitt? Jag klämde mina följande 7 intervaller på 36-34-35-35-36-35-35.

Mitt i en av nedjoggningarna kutad en karl förbi med ”Team Skavsåret, Järfälla” på ryggen. Eftersom jag kände att jag dagen till ära fokuserade på ett lätt och snyggt löpsteg skulle jag gett vad som helst för att det skulle stå ”Löpardiva från IF Linnéa” på min rygg.

Denna kille kom älgandes förbi mig igen på vägen hem i världens fart. Efter ungefär 40 meter stannade han och gick långsamt. Jag kutade förbi och hojtade ”Tack gode Gud att du körde intervaller annars hade du knäckt mig! Är det maran som hägrar?” Och visst var det det! Och visst frågade han tillbaka och vi önskade varandra Lycka till – precis så där förstående och klämkäckt som vi löparnördar gör. Liksom småbarnsföräldrar och hundägare också kan snacka obehindrat med varandra och göra menande miner.

Jag är grymt nöjd med dagens insats även om jag inte höll den felaktiga rekommendationen 8km på 32-34 minuter, 5 kortare backar som blev lite längre och 8 till antalet.

Totalt: 9,43 km
Tid: 54:11
Snitt: 5:44 (inkl låååångsam jogg nedför)
Puls: 150 (max 167)
Sprang om: 0
Blev omsprungen av: 1 – Team Skavsåret

Jag log under uppvärmningen, jag log under backintervallerna, jag log på vägen hem. Jag log ta mig fan så stort att det ilade i framtänderna – ska det vara så här kallt i maj?