>På lördag är det dags, på lördag gäller det.

Det var mest på skoj jag anmälde mig till Skövde 6-timmars. Eftersom jag spräckt maratondistansen 3 gånger redan tänkte jag att det vore kul med en officiell tid, eller längd på en ultra. Tanken var att jag skulle ta med mig lite utklädningskläder och underhålla löparna som ska springa runt, runt på en bana som är 1200 meter. Med på äventyret är givetvis Funrun och Ultraschmultra-Fredrika. Funrun räds inga avstånd, hon räds ingen förlorad träning, hon är stentuff. Fredrika är huvudansvarig för vår Ultrasektion i IF Linnéa, så jag har hela tiden trott att hon ska tävla som i TÄVLA på lördag. Och jag skulle som sagt underhålla och partaja på banan. Sen ska ju Zebbe med, som springer längre och lite snabbare.

Men är det något man kan vara säker på så är det att allt är i ständig förändring.
Nu basunerar Ultra-Fredrika ut att hon ska partaja på banan med punk och rock i hörlurarna, samtidigt som mina små tävlingshorn börjat växa ut. Hornen matchar inte med hula-hula-kjolen jag tänkt ta med mig. Jag har lagt ner tankarna på party-löpar-kläder och roliga mössor och går istället igenom Mary Larssons tips. Och så tipsen från Emelie förstås – hon som är 25 år, grym ultralöpare och redan en del av det Svenska Ultralandslaget. Cool. Riktigt cool – dessutom är hon ett energiknippe och trevlig. Hon är också på plats i Skövde – tar 6-timmars som träning med sällskap.

Så här står jag då några dagar före start och har en plan. Jag vet hur jag ska lägga upp loppet, jag vill tävla mot mig själv – följa min plan. Det är bara en sak som saknas – teman till samtliga varv jag ska springa. Jag måste ha minst 35 varv för att få börja räkna tid och distans.

Teman som figurerat för olika varv är: prata skor, springa fort, springa långsamt, köra löpskolning, prata ultra, prata löparprylar, prata puls, prata relationer, springa som en tupp, prata Stockholm Marathon, prata Berlin marathon, prata IF Linnéa, spana in löparrumpor, kolla in vader, se om folk pronerar, sjunga ett varv, le ett helt varv, heja på alla jag springer om :), räkna träden längs banan, diskutera vattnets betydelse för sjöfarten, springa energisnålt som Karin, flaxa med armarna som Szalkai, ta ett varv med Funrun, ett med Fredrika, ett med Zebbe, ett med Emelie, hitta nya vänner, trötta ut någon som ser för pigg ut, göra någon trött glad…

Har ni tips på teman jag kan ta med mig till Skövde på lördag?