Foto: Hans Berggren

Foto: Hans Berggren

Så var det dags att luta sig tillbaka och tänka på året som gått. Jag ser tillbaka på 2014 där jag tog en rad bra beslut, om än jobbiga, men nödvändiga och frigörande. Som resultat står jag stark, älskad och stolt över det jag gör för och mot mig själv. Jag är fri, glad och hoppfull inför det fortsatta Magiska År som jag är mitt uppe i – där finns inga datumstämplar.

Året i Löpning

I och med morgonjoggen med dottern Elin på Nyårsafton spräckte jag 3000 kilometersgränsen i löpt distans. Jag har sprungit längre andra år, och det känns som jag inte tränar särskilt mycket utan gör en hel del andra saker i mitt liv. Av dessa har jag sprungit 433,1 km på tävlingar.

Året i Löpäventyr

Nattpass på TEC-banan med Åsa, Ultralöpt Jämtlandstriangeln med Petra Månström i sönstorm, Genomfört Trans Scania med Staffan och lagt till sociala äventyr. Hängt med Roxen när han sprang runt Vättern och supportade honom senare på Bislett 24-timmars. Anmält mig till Trans Pyrenéerna 2016, och bara tanken är redan hisnande.

Året i Träning

Det blev lite mindre löpning än tänkt, men jag har lyssnat på kroppen och skulle aldrig träna en stressad, deprimerad eller nedstämd kropp, vilket har visat sig vara ett vinnarkoncept! Jag har börjat gymma och tagit tillbaka Nordic Military Training. Total tid på träning är 460 timmar vilket ger 8,8 timmar per vecka och har fördelats enligt nedan

statistik 2014

Året i Löpläger

I april häll jag löpläger i Halmstad, tätt följt av en långlöparweekend på Mornington Healthclub – när kylan kom i November var jag ultraledare på Playitas.

Året i Skador

Inte en tillstymmelse till hälsporre. Min vänstra höft var svag i början på året, likaså vänster rumpmuskel – samtidigt hade jag konstiga knäppningar i höger knä (förmodad menisk som tjongat runt). Med hjälp från Världens Bästa Naprapat – Josefin på Specialistgruppen, fick jag ett styrketräningsprogram och tränade tungt på gymet 3-5 dagar i veckan. Nu är jag hel, utan knäppningar och superstark!

Året i Tävlingar

TEC 100 miles – tillsammans med Åsa blev detta en underbar comeback från min hälsporreskada. Jag sprang lycklig och stark vilket gjorde att jag persade på 100 miles med 2 timmar (21h 39min) och kunde ha fortsatt springa efteråt

Kungsholmen Halvmaraton – familjefejden som jag kom 3:a på men njöt hela vägen tillsammans med dotter Elin och hennes pojkvän Adam (deras första halvmara) 1:49 sprang vi runt på

Trans Scania 246 km– Årets lopp tillsammans med Staffan, vi sprang i mål med Jan-Erik och placerade oss på en 3:e plats. Jag har med mina 49h och 10 min satt den bästa svenska damtiden.

Året i Bilder

En del av året i bilder. Fler finns på Instagram under MarathonMia13 Foto: privat

En del av året i bilder. Fler finns på Instagram under MarathonMia13 Foto: privat

Året i Resor

Jag har åkt Norden Runt ett antal gånger via tjänsten och konfererat på Benidorm. Jag hittat min ro i stugorna i Falkenberg och Strömstad, en kul tripp till Storulvån under midsommar och en vandring med mamma i Tarfaladalen har fått utgöra min Sverigeupplevelse. Efter många dagar i New York styrde jag kosan mot Spanien och Fuerteventura där jag var en av ledarna under Ultraveckan på Playitas. Resor med fantastiska vänner och härliga, nya möten!

Året i Kost&Hälsa

Jag har gjort mig basisk med hjälp av Dr Salad två gånger och valt att, på grund av hälsoskäl med tro på näringsupptag, inte äta gluten sedan några månader tillbaka. Jag har alltid ätit mycket frukt och grönt, numera är nästan allt ekologiskt och jag äter mycket vegetariskt. Jag äter bra råvaror och älskar fortfarande att laga mat. Jag har lärt mig att äta koriander och pepparrot under året. Jag fyller helt enkelt Evighetsmaskinen med bra saker som passar mig – däribland choklad, rödvin och champagne.

Året i Ungar

Mina fina, underbara barn. Mitt hjärta svämmar över i min kärlek till dem. De har visat sig vuxna och förståndiga, med en fantastisk förmåga att stötta, peppa och hjälpa till under svåra stunder. Mer i barnväg – Kompisar har ploppat ut små flickbebisar, likaså min syster.

Året i Vänner

Har hittat tillbaka till mina ”gamla” vänner. Haft terapirundor med nyare, haft axlar att luta mig emot och fått höra ord som är både sanna och jobbiga. Jag vet vad en sann vän är och jag tänker jobba vidare i mina försök till att vara en lika sann och god vän tillbaka! Tack för att ni finns. Ni är kärlek rakt igenom.

Året i Titlar

Jag kan numera inte bara titulera mig Mia, Mamma, Kompis, Dotter, Syster, Faster, Moster, Kollega, Väninna, Mentor, Date, Exfru, Ex, Löpare, Hörru, Coach, Medmänniska – utan även Landslagskapten – det inget mindre än för Fotrallylandslaget (tävling i juni 2015).

Året i Musik

Flög in skönt över mållinjen på TEC till den här

Har tagit mig genom separation och tvivel med hjälp av den här

Har blivit stärkt och glad av denna

Och hittat tillbaka tilliten till människan i den här

…tänker fortsätta mitt Magiska Tid med denna

Året i Kärlek

Jag förknippade Kärlek med Utmaning. En lärdom jag tar med mig för resten av mitt liv. Jag har lärt mig att kärleken till mig själv är den absolut viktigaste.

Året i Lärdom

Muntliga avtal är en hederssak. Alla kan inte se skillnad på Mitt och Ditt -var uppmärksam, och människor som du trodde var ärliga kan faktiskt ha en ful baktanke. Så länge jag är sann mot mig själv och följer mitt starka hjärta så kommer den energi jag skickar ut komma till mig i någon form. Karma.

Året i Magi&Harmoni

Mitt Magiska År började 1 juni. I juli flyttade jag och dotter Elin till en ny adress – en fantastisk lägenhet – där dörrarna står öppna för alla igen – med kärlek, harmoni och massor av mys. Jag har hittat hem.

Året i Kultur

Jag har hunnit besöka Dramaten ett antal gånger, Operan, Stadsteatern, Parkteatern och Haga Slott. Jag har fått njuta av balett, opera, teater, musikaler och konserter i kyrkor. Orup på Börsen hann jag även med under hösten. Jag har slukat böcker och hänger kvar i Bokklubben.

Året i Mantra

”Var Sak Har Sin Tid” Mitt tålamod har visat sig vara både en för- och nackdel – men det har hjälpt mig att inte ha för bråttom. Jag kommer att leva efter det framöver också. Tänk också på Att vara rädd om din kropp, den ska transportera dig genom livet!

Gott Nytt År med mycket Kärlek önskar jag er!