>Det där med ärftlighet…

>MarathonMia goes smurfOm jag har ärvt min fars håriga tår, så har min tendens att få blåmärken kommit i rakt nedstigande led från min mor. Jag får blåmärken bara man tittar på mig. I alla fall på armar och ben. Så sluta för guds skull inte att stirra på mina utstående öron!

Detta rimmar lite illa med Nordic Military Training. Jag får ju inte blåmärken av löpning. Men att slänga sig 10 gånger över en cementmur, slå kullerbyttor på stenar (aj!), dunka smalbenen i järnprydda trätrappor sätter sina spår. Jag håller på att förvandlas till en smurf.

”Stackars kvinna som ska visa de benen i Miami i mitten på december” tänker ni. Oroa er inte. Häromdagen fick vi marknadschefer reda på att vi inte får åka. 8 stycken får snällt stanna hemma i sina länder och slipper åka till Florida.

Vilken tur! Jag har ju i och för sig pimpat tårna, men jag kan gå i flip-flops hemma. Dessutom slipper jag ju dilemmat med sommarvärme och nakna ben – nu när de är täckta med blåmärken. Dessutom behöver jag inte ha ångest över att hitta en snygg klänning till den avslutande banketten, utan kan använda förra årets snygga outfit på en 30-årsfest istället. Och i Sverige är det fullt tillåtet att ha täckande strumpor i december. Allt handlar ju egentligen bara om inställning.

Dagens styrketräning på NMT gick hyffsat. Jag trodde mig vara starkare än vad jag är. Eller låt mig formulera det så här. Jag är stark när jag har hantlar eller stång i händerna, men måste koppla in andra muskler när jag har en människa som tyngd. Lite problem att få till tekniken i bröstpress och nån sorts aplkinande gång med människa på ryggen. Starka Anne-Li konkade dock runt på mig som jag var en fluglort. Gav mig själv lite straffomgång med extra planka och benböj istället. Självförtroendet är det inget fel på, synd att kroppen inte hänger med bara 😉 Men det är ju därför jag är där – för att bli starkare. Kvällens armhävningsutmaning lockar inte, försökte igår men orkade bara 2 av 5 set. Ikväll är det taggtråd och järnvilja som gäller (innan träningsvärken sätter in).

Gårdagens Linnéaträning blev 6km lugn löpning, löpskolning, koordinationslopp och lite styrka. Vi var bara 5 stycken, men en nykomling var i alla fall med – klubben växer så det knakar.

Imorgon blir det en lätt återhämtningsjogg med min namne – Mia Thomsen. Vi kör runt Brunnsviken på förmiddagen. Jag hoppar över söndagens TSM och är barnvakt till baby Elias tillsammans med LillaDuktig istället. Det är också bra träning och framförallt bra tankning av mys.