Jag är på Fuerteventura igen. Nu kör Rune Larsson och jag Löparveckan med fokus på Ultra – lite längre, lite långsammare och därmed lite gemytligare.

Löparveckan på Playitas

Utsikten från ena hållet av hotellrummet. Foto: privat

 

Så här tillbringade vi de första dagarna:

Måndag

Resedag från Stockholm och Göteborg. Ankomst till Playitas där gruppen samlas för första gången. Det är alltid lite pirrigt för de som åker ensamma, likaså för oss ledare – men alla gånger blir det bra och gänget hittar snabbt en bra ton. Vi träffas och joggar runt anläggningen där vi visar vart vi samlas, restaurang, träningsanläggningar, minaffärer och annat som kan behövas för att hitta rätt. Varje kväll äter vi middag tillsammans i hotelldelen.

Löparveckan på Playitas

Anläggningen sett från bergen. Foto: privat

 

Tisdag

07:30 Morgonjogg där vi tog oss upp en bit i det karga landskapet som är så exotiskt för oss nordbor. Mest för att väcka kroppen och få igång den inför träningsveckan. 45 minuter senare är det dags för frukost.

Löparveckan på Playitas

Älskar mina frukostar på Fuerteventura. Foto: privat

16:00 Eftermiddagspass – här valde vi att springa i 2 timmar. Först upp på bergskammen bredvid Playitas, mest gång uppför eftersom det är brant och stenigt, Thomas sprang som en bergsget. Sedan trixade vi oss bort mot vägen och över den – därefter körde vi att vid varje vägval fick någon bestämma i gruppen. På så vis visste vi inte vilken väg vi skulle ta förbi de stora kullarna eller topparna – höger, vänster eller obanat över. Det var roligt och vi avslutade med att springa ner till den lilla byn och komma tillbaka till Ramblan via strandpromenaden.

Löparveckan på Playitas

Stigar överallt, eller varför inte göra en avstickare och dra ut i den spektakulära terrängen? Foto: privat

 

Onsdag

06:15 Vårt klassiska pass upp till fyren Entallada – solen skulle gå upp 07:28 och vi var lite sega och tog höjd med tiden eftersom det går uppför i 6,8 kilometer. På slutet är det riktigt brant. Vi varvade rask promenad med jogg. Mörkt och tyst tassade vi fram med pannlamporna och det var som vanligt mysigt att vakna till så. Väl uppe på toppen var det tyvärr för disigt (sandvindar från Sahara) för att soluppgången skulle bli sådär blodröd spektakulär som den annars kan bli.

Löparveckan på Playitas

Pannlampa upp till fyren. Foto: privat

Därefter är det fri fart hemåt och då går det undan. Närmare sju kilometer utför på asfalt och en frukostbuffé som står och väntar – ja, du kan ju tänka dig farten!

Löparveckan på Playitas

Solen gick upp även denna dag. Foto: privat

Denna dag är sedan fri för egna aktiviteter. På Playitas är utbudet stort med en olympisk bassäng på 50m, cykeluthyrning (landsväg och MTB), gym, klasser, spinning, klättervägg, OW, yoga, Crossfit, vattengympa, golf och säkert massor jag missat – eller så ligger du vid poolen för att samla energi till torsdagens sexmilspass.

Löparveckan på Playitas

Foto: privat