Just nu är det rätt blött i Stockholmstrakten efter en hel del regn. Mycket snö och is har regnat bort, men spåren i Ursvik är delvis isiga fortfarande. Jag kan tänka mig att det är så i andra motionsspår också. I lördags körde jag Ursvik X-treme med Tobbe, Sonny och Fredrik. Banan är tuff och kuperade, med massa härliga backar som man både kan gå och springa i – ibland går jag snabbare upp än springer.

Foto: privat

Foto: privat

När det är sådär grisigt i spåren, ängarna ligger sanka med vatten och övriga banan är mjuk och terränghärlig så känns löpningen ”på riktigt”. Det blir ett hardcore pass. Vill du inte springa hela 15 kilometer X-treme så finns det i Ursvik 2,5km, 5km, 7km och 10km som alternativ. Jag sprang med mina Icebugs för att vara på den säkra sidan. I vanliga fall kan jag uppleva dessa som lite väl hårda, men inte i den mjuka terrängen. Regnar det känns passet ännu mer ”på riktigt”. Kan du inte springa på dagtid – ta en pannlampa och kör på kvällen, ta med dig en polare och peppa varandra! Superkul. Dessa turer är bra att ha i minnesbanken och man känner sig så förbannat levande efter grisiga pass i naturen.