>Fartlek med IF Linnéa

>Lekande lätt!
Tisdagens pass med IF Linnéa leddes av Allan, Ken, Tone och mig. På schemat stod fartlek i Rålambshovsparken. Tone och jag körde tillsammans och bestämde oss för långsam, skön uppvärmning från Zinken över Västerbron till Rålis. Där satte vi av i 14 minuter lång jägarmarsch med 14-16 personer. Vi sprang i två led och höll oss på gångbanan som går runt parkerna (Rålambshov och Konradsbergsparken).

Efter att ha bländat två nya löpare med min pannlampa släckte jag den och vi nyttjade skenet från lyktstolparna istället. Hoppas att nykomlingarna inte fick bestående men och ser stjärnor i synfältet… 14 minuter löpte fort, vi vilade kort och satte av i nästa lek. Ruscher mellan lyktstolpar. Vi nöjde oss att köra snabbt mellan 2-4 stolpar, medan Kens grupp tydligen fick köra mellan 10 stycken på slutet.

Under nerjoggen tillbaka över Västerbron pratade jag med en av de nya tjejerna. Jag frågade vad som lockade med vår klubb ”Att få kvalitetsträningen gjord, att inte köra samma lunk och samma vända varje gång”. Precis som jag då – när jag började i IF Linnéa i februari förra året. Då var vi 8-10 personer, idag är vi 86 betalande medlemmar och mellan 30-40 löpare på träningen. Najs. Toknajs.

Eftersom vi har blivit så många så är det ju ett stort spann på de farter vi håller. Nu har vi många ledare/tränare/hjälptränare och hittar på övningar där alla kan hålla sin individulla fart – såsom jägarmarsch – lekande lätt, ofantligt kul. Och ack vad snabba vi blev av våra fotbollsruscher. Andra träningsupplägg som passar är backintervaller, långa intervaller, stegintervaller och snabbdistans i olika fartgrupper.

Har du något träningspass som du tycker är extra roligt eller lekande lätt?