Skoval inför Marathon des Sables Fuerteventura 120km

Med 16 dagar kvar till loppet Half Marathon des Sables Fuerteventura borde allt vara klart. Men det är det inte. Jag har inte bestämt mig vilka skor jag ska ha.

Det är skitsvårt.

Eftersom banan inte släpps förrän dagen före loppet blir skovalet mitt stora huvudbry. Hade det varit 120 km asfalt hade jag tagit Hoka One One. Skulle det bara vara sand och öken i 120 km hade jag valt mellan Salomon och Innov8. Nu kan det lika väl bli etapper i berg. På Fuerteventura är bergen branta med smala ”stigar” och mycket skrovel. Skiffersten gör det läskigt att springa utför för man ”halkar” och tappar kontrollen. Gruset rullar och du behöver vara alert hela tiden. På de smala partierna går Hoka bort. Är det mycket uppstickande vassa stenar går Salomon bort – dem snubblar jag med. Då återstår Innov8.

Dessa är inte så dämpade men har mjuka gummidobb som ger en sviktande känsla. Kommer jag som är van vid Hoka vid långa turer klara detta? Kommer jag ångra mig andra dagen och längta till mer dämpning?

Jag har i alla fall köpt två Innov8 modeller (X-talon 212 och Trail-Talon 250) samt ska testa terrängskor från Asics också.