De stora snöflingorna yr mot vindrutan på väg från Tyresö. Sommardäcken är på och jag är glad att vägbanan är torr. Det gör ont i längtan efter våren, precis som alla år. Längtan. En känsla som går i moll men orsakas av dur. Det går aldrig så långsamt som när våren nalkas.

Längtan efter våren

Med rosor på kinden och solsken i blick. Foto: Petra Månström

Vädret är ombytligt i april och morgonens löprunda bjöd på sol och isande vindar. Jag och Petra har tagit som vana att springa långpass tidigt på helgmornarna så att vi har resten av dagen fri. Det är rätt skönt att det även är få bilar, löpare och cyklister ute samtidigt. Jag sprang hemifrån redan 7:30 och plockade upp Petra på vägen. Vi valde en favoritrunda ut mot Drottningholm och samlade ihop 26 kilometer innan vädret började växla.

Idag åker jag till Fuerteventura och leder en grupp löpare på La Pared. Det ska bli skönt att inte frysa om händerna och att få lite färg på näsan. Jag hoppas att våren hinner förankra sig här hemma under veckan, eller så får jag helt enkelt förbereda mig på ytterligare aprilväder vid hemkomst.