En lång frukost, läsa bok, fixa och dona lite hemma och vips är det mörkt igen. Dagarna är så korta och jag glömmer alldeles bort det. Lika förvånad varje gång kikar jag ut i mörkret. Tur att det finns människor som styr upp löpdejter i dagsljus!

Korta dagar,  långa turer och Jag - ett tekniskt geni

Skönt löpväder och härliga samtal.

Moa och jag har sprungit med varandra till och från i flera år. Ett tag väldigt frekvent då vi bodde 200 meter från varandra – nu är det några kilometer och det är perfekt att ses på mitten. Solen gömde sig bakom grå moln på vår runda idag, men luften kändes frisk och härlig. Årstaviken runt och en sväng runt Gröndal och Lilla Essingen gav mig 17 kilometer. Sista långa passet innan 100 miles nästa helg.

 

Jag – ett tekniskt geni

Korta dagar,  långa turer och Jag - ett tekniskt geniKorta dagar,  långa turer och Jag - ett tekniskt geni

Jag har lyckats att få ner kartan till loppet i mobilen. Den är även nedladdad till en handburen Garmin. Hur jag sedan får fram den och kan navigera med den blir veckans uppgift att lära mig. Hur kommer det sig att vissa saker är såååå tråkiga och svåra att lära sig, medan annan kunskap sitter i skallen – som att bocken i Gävle har brunnit ner 29 gånger. Fast det behöver man inte vara ett tekniskt geni för att komma ihåg…