Som jag kommer att minnas det iskalla slaskvattnet som blötte mina skor, strumpor och svampade till mina fötter igår. Särskilt ska jag plocka fram minnet när jag i november springer i 48-gradig öken i Namibia, där fötterna är varma och svullna.

Kontrasterna gör upplevelsen
Bron står stadigt men jag slirar runt. Foto: Stefan Hemström

Kylan tog bort känseln och det var onödigt att ens försöka undvika pölarna, bara att plaska rätt igenom. De stora våta flingorna daskade hårt i ansiktet och jag blundade och tänkte hur sandstormen kan kännas lite lika. Fast helt olika. Blästrande av kyla eller sand. Väder i allra högsta grad.

Kontrasterna gör upplevelsen
Bra grepp i slasket. Skor: Innov8. Ingen känsel i förtterna dock. Foto: privat

Det är inte vardagsturerna och mellenmjölken jag minns. Det är kontrasterna och ytterligheterna.