>Längd:10,24 km>Kodynga och hästskit. Gosh - vad härligt!
Tid: 54:44 minuter
Snitt: 5:21 /km

Kände redan på en gång att det skulle bli en toppenrunda. Uppvärmingen på 3km var 22 sekunder snabbare än i tisdags. Solen sken från en klarblå himmel, benen gick av sig självt. Mellan 4-6 km var det motvind. Jag hade ställt in iPoden på blandade låtar, Kent dök upp mitt i motvinden – jag såg döden i vitögat, skrattade åt den och ökade tempot! I höjd med Hästa Gård sneglade jag till vänster på fåren som betade från en hö-/halmbal, det luktade hästskit och kogödsel. I nästa sekund blickade jag framåt och såg Kista Science Tower i horisonten. När IT möter Jordbruk. Samtidigt vrålar Bono i lurarna. Tillsammans fick vi ”The Moment”, jag, naturen och Bono. Jag blev liksom Här och Nu. (Tack Ernst Kirschsteiger för tankesätt och ordval). 10 kilometer gick hur lätt som helst. Robbie Williams hängde med den sista kilometern, han ville känna riktig kärlek – så jag skickade det till honom – massor. Hoppas att han kände det.

Så Mr Mwai Kibaki J – jag behövde inte springa dagens Lättdistans snabbare än 52 minuter, så jag tog 10,24 på 54:44 vilket ger en kilometertid på 5:21. Helt klart godkänt. Fast det förståss – jag tog det inte lätt, jag tog i som bara den och var grymt röd i ansiktet en hel timme efteråt.

Flås/andning: Lite tungt
Ben: Lätta
Rygg: kändes ingenting – bara sätesmuskeln var spänd som f-n
Jag sprang om: 0
Blev omsprungen av: 0