Hur kan en ”halvmara” mäta 12 mil? Jo, om den fulla distansen av ”Marathon i sand” mäter 25 mil, så blir således halva distansen lite drygt 12 mil. På Furteventura har man anammat konceptet Marathon des Sables eftersom där erbjuds öken. Förebilden är förstås Saharamarathonet i Marocko ”Marathon des Sables” som varit igång i över 30 år.

Half Marathon des Sables Fuerteventura 120 km

Förra året sprang jag på Fuerteventura och vann där en startplats till dito lopp i Peru. Där i full distans. Race reports från mina äventyr hittar du här på bloggen.

I år fick jag förmånen att coacha laget ”Thomsens Trio” till ökenäventyret på Fuerteventura. Det hela började med att vi träffades under Ultraveckan som jag och Rune Larsson höll i samarbete med Apollo. När jag föreläst om loppet så blev Anna, Maria och Lisa sugna på äventyret. Nu har de genomfört det.

Kolla in fina bilder och läs om upplevelsen!

I del ett berättar de om incheckning och första etappen, och i del två kan ni läsa om 17h av värme, sand, ömmande fötter och ultrakärlek i sin renaste form. Håll ögonen öppna för kommande delar av Systrarna Berglövs blogg.