I helgen höll jag mysjoggar, löpteknikträning, backintervaller (som jag själv inte sprang – fördelen med att vara instruktör är att man kan vila när andra jobbar), och tog ett kortare långpass på söndagen. Sammanlagt har jag samlat 45,45km under lägret.

Transport mot backintervallerna på lördag eftermiddag. Perfekt molnigt löpväder i ett vackert Tylösand. Foto: privat

Transport mot backintervallerna på lördag eftermiddag. Perfekt molnigt löpväder i ett vackert Tylösand. Foto: privat

Det som driver mig att hålla läger är främst att motivera, inspirera och lära ut små knep som gör att det blir (känns?) lättare att springa. Bara att lära sig andas rätt, äterhämta sig med hjälp av andningen, hitta rytmen och finna sin egen hållning för att få det rätta flytet i löpningen kan göra underverk.

Det var 31 stycken på lägret, jag skulle verkligen vilja höra av dem allihop om 3 månader om mina tips gett resultat. Själv lämnade jag Tylösand boostad av glada människor, jag fick bra feedback och den bästa komplimangen ever ”Jag trodde du skulle var en sån där mager pinne som alla andra löpare – men du är ju en riktig människa”. Det bevisar ju bara att alla kan. Ingen behöver vara idrottsutövare från barnsben, trådsmala och före detta eliter för att njuta av löpningen. Det är fint att det blivit en folklig grej i och med löparboomen.