Igår föreläste jag om min resa från överviktig storrökare till ultralöpare som klarat Sveriges längsta lopp på 545 km.

En manisk träningsjävel - om du hade 55 timmar över, vad skulle du göra med dem?

Jovisst sitter jag stilla mycket. Foto: Hans Berggren

Det som fascinerar mig är de damer som alltid himlar med ögonen och tycker att 10 timmar i veckan är på tok för mycket att lägga på fysisk rörelse, men tycker att samma tidsmängd i soffan framför TV’n är okej.

Att gå från kontorsstolen till soffan är inte vila och återhämtning för mig, den ursäkten kommer aldrig bita i min skalle. Ibland är jag 5 timmar på Sörmlandsleden en lördag, och bättre vila finns inte.

Min vecka i tid:

  • Totalt antal timmar= 168h
  • Ta bort 55h sömn = 113h
  • Ta bort det dagliga jobbet som borde vara 40h = 73h
  • Lite coacharbete kostar 3h= 70h
  • Transportera mig till och från jobb utan löpskor 5h=65h
  • Träning 10h=55h

Jag har alltså 55h i veckan över att vila, handla, laga mat, äta mat, gå på teater, hångla, hänga med vänner, blogga, terrorisera mina barn, planera äventyr och se till att nätverka där jag får energi.

Vad gör du med din tid över?