Många företag värnar om sin personal och deras hälsa. Jag har jobbat tillsammans med flera stycken de senaste åren och gillar verkligen att motivera och inspirera. Många anställda stannar kvar efter arbetstid (eller kommer före arbetstid om det är ett tidigt frukostseminarium) och är verkligt intresserade.

Genomgång av teknik. Foto: Anders Ahlén

Genomgång av teknik. Foto: Anders Ahlén

Ett typiskt pass med både föreläsning och tekni kan se ut så här.

Inspirationsföreläsning 45-60 minuter. Om att gå från övervikt och storrökande till att bli ultralöpare. Om att se möjligheter. Om att bestämma sig. Om att bygga ett team.

Löpning med personalen 45-60 minuter. Här går jag igenom grunderna i hållning, andning, armpendling, steg, teknik i upp- och nedförsbacke. Jag blandar teori och praktik där alla kan vara med oavsett träningsbakgrund. Kanske droppar jag 100 små tips och endast tre sitter kvar i skallen efter, men det kan vara just de tre som gör att personen vill fortsätta.

Här körde jag löpträning efter arbetstid med företaget Sylog för en tid sedan. Foto: privat

Här körde jag löpträning efter arbetstid med företaget Sylog för en tid sedan. Foto: privat

För mig känns det viktigt att sprida löpglädje och möjligheter. Att dela med mig av det jag tycker är roligt. Dessutom går det att applicera inställning och teamarbete under ultra till många andra saker på arbetsplatsen eller så ett frö till en livsstilsförändring för någon.