Foto: Riksfriidrottsförbundet

Foto: Riksidrottsförbundet

Barn och ungdomar får chansen att hitta sina favoritidrotter och springa sitt första lopp på Idrottens dag i Hagaparken den 6 september.

För tredje året i rad arrangeras Idrottens dag i Hagaparken. På plats ger lokala idrottsföreningar barn och ungdomar chansen att prova på runt 45 idrotter. Många barn springer också sitt första lopp i Prins Daniels lopp.

– Det är ett ypperligt tillfälle att väcka idrottsintresset eller hitta nya favoriter. Vi vill visa upp svensk idrotts bredd och att det finns något för alla, säger Max Lauritzson, kommunikationschef på Riksidrottsförbundet.

Det är gratis att springa Prins Daniels lopp och prova på idrotter. Anmälningsperioden till loppet är öppen. Det är först till kvarn som gäller för att knipa någon av de 1 500 startplatserna.

Prins Daniel är initiativtagare till dagen som arrangeras av Riksidottsförbundet, Solna stad, Stockholms Idrottsförbund, Stockholms stad, Kungliga hovstaterna och Solna Sam.

DET HÄR ÄR IDROTTENS DAG I HAGAPARKEN

När
Söndagen den 6 september kl.10.00–16.00, första start i Prins Daniels lopp går kl. 10.30.

Prins Daniels lopp
Ett gratis löparlopp för barn i åldrarna 6-12 år. Loppet handlar inte om att vinna utan det är deltagandet som räknas. Alla får medalj. Rullande tidtagning men ingen tid registreras.

Prova på
Från Koppartälten ner i Brunnsvikens vatten arrangerar lokala idrottsföreningar prova på-aktiviteter.

Hagaloppet
Även vuxna och ungdomar i åldrarna 13-15 år har chans att springa. Hagaloppet är ett motionslopp där löparen väljer att springa antingen fem eller tio kilometer. Kostnadsbelagt.

Historik
2013: Runt 30 prova på-idrotter, ca 700 barn sprang Prins Daniels lopp
2014: Runt 40 prova på-idrotter, ca 1 300 barn sprang Prins Daniels lopp