Jajamensan! Här blev det snabbhetsträning! Jag var klar med Vasastan All In och öppnade dörren på Kungsholmen 17:04 i lördags. Något frusen om baken och svettig i mössan. Krängde ograciöst av mig löpartights, jacka, långkalsonger och de förbenat svåra kompressionsstrumporna.. plagg efter plagg och snabbt in i duschen. Väl uppvärmd och tvåldoftande och klädd intog jag middagen – ett stort lass pasta med köttfärssås, lämnade disken åt sambon och landade i Dramatens stol nummer 346 klockan 17:57. Tre minuter tillgodo till AMADEUS.

Och så säger folk att ultralöpare är långsamma?

Bernt som Emil i Lönneberga. Foto: privat

Bernt som Emil i Lönneberga. Foto: privat

Själva ultralöpningen var väl inte den snabbaste i mannaminne. Jag mötte upp ett litet gäng på Rådmansgatan vid 9 (Bernt, Cecilia, Torbjörn och Fredrik&Elin och deras 8-månaders son Alfons i löpvagn). Som vanligt hade Bernt, vår guide och ledare, lagt ner stor möda på att dra upp karta över vårt Intagande av Vasastan. Varje gata och sväng fanns markerad och vi följde honom hack i häl. Vi började med att ringa in reviret och sprang Tegnérgatan upp, en bit över Banhusbron, vände på mitten tillbaka till Vasastan och tog oss ner mot Torsgatan via bakvägar. Tråcklade oss bort mot Karlberg och ner mot Norra Stations och området där. Halva bron över till Solna, vände på rätt sida gränsen och betalade ingen tullavgift. Joggade Norra Stationsgatan fram till Norrtull, mot Rosalgstull. Sprang på gränsen till Östermalm men trampade aldrig över. Tillbaka på Tegnérgatan var reviret inpinkat.

bild(913)

Därefter tog vi gata upp och gata ner. Folk som såg oss både två och tre gånger måste trott att vi var vilse – men vi hade full koll! Varenda gata intogs. Lunchstopp på Burger King och sedan ett fikastopp på Brunkebergs Bageri och deras fantastiska Smör- och Kardemummabulle som damp ner i magsäcken. Efter fikarasten tog vi det så ultralugnt. Lunkade fram långsamt och promenerade i uppförsbackarna. Landade i Vasaparken vid Astrid Lindgrens Terass och hade 55 kilometer i benen och alla gator insprungna: löp- och gåtid 6 timmar och 45 minuter. Eftersom det var 6 minuter kvar till bussen skulle komma, joggade jag den sista kilometern till Kungsholmen och fick lite bonus. Resten vet ni redan om.

Cecilia, Bernt och jag klarade hela distansen. Foto: privat

Cecilia, Bernt och jag klarade hela distansen. Foto: privat