det är bara att springa

Foto: taget med min iPhone

Petra Månströms debutbok är här. Den är klockren för alla som håller på med löpning och en perfekt gåva till dem som känner för att börja. Eller för att hitta hjälp att landa i just sin egen löpning om man råkar vara förvirrad. Det råder väl inga tvivel om hur olika vi kan vara som löpare och vad vi använder löpningen till!

Humor är ett inslag där många upplevelser beskrivs med glimten i ögat. Foto: privat

Humor är ett inslag där många upplevelser beskrivs med glimten i ögat. Foto: privat

Boken bjuder på historier från olika profiler, såsom Petra Månström själv, hennes tränare coach Ingemar, Evy Palm, Anders Szalkai, Kjell-Erik Ståhl, Anders Gärderud, profiler från Runday och Michael Södermalm. Varje person skickar med sina egna tips om vad du bör tänka på (och det fina i det här är att du väljer den du passar bäst/eller vill vara/ och anammar de tre tipsen) samt sin syn på löpningen. Detta varvas med Petra’s egna löparhistorier som med glimten i ögat lägger till en dimension och inte bara fokuserar på resultat.

Tips från Coach Ingemar. Foto: privat

Tips från Coach Ingemar. Foto: privat

En mycket fin bok med vackra bilder. Den ger inspiration, skapar motivation och filar ner några trösklar som kan vara svåra att ta sig över när man vill ut och kuta. För som titeln säger ”Det är bara att springa”.