Nu har 9 timmar gått av Bislett 24-timmars. Loppet går på en 546 meters bana i en korridor under stadion. Det är uppsjö av löparvänner och stämningen är på topp. Dörrarna ut är öppna ut mot fotbollsplan och iskall luft sveper runt med löparna. De tycker trots detta att det är varmt, och vi som står still fryser. Hur går det att supporta Roxen och Diana?

Diana i check pose innan start. Snett bakom står långa, ståtliga Roxen. Foto: privat

Diana i check pose innan start. Snett bakom står långa, ståtliga Roxen. Foto: privat

Roxen

Daniel kom på precis innan start att han inte hade tillräckligt med Maltodextrin så att det skulle räcka alla 24 timmar. Han ska få i sig 60 gram/timme som jag blandar med 5dl vatten och Fun light för smakens skull. Inga problem – det finns ett Gymgrossisten någonstans i Oslo. Han har ätit och druckit precis enligt plan och ser superfräsh ut. Inga tendenser till illamående. Efter 2-3 timmar låg Roxen på 20:e plats.

Statistik efter 9 timmar

Antal sprungna varv: 162

Distans i kilometer: 88,452

Placering: 12

 

Diana

Efter några timmar blev Diana illamående och fick maghaveri. Jag tog genast bort gelen. Hon mådde riktigt dåligt och fokus låg på att få tillbaka henne till energi och välmående. Hon fick dricka vatten och gå. Jag ökade på med Resorb och salt. Sedan blåbärsoppa och ris. Efter ett tag kände hon sig pigg och stark igen. Nu har hon börjat äta som vanligt och är sitt vanliga spralliga, positiva jag. Det är fantastiskt att se hennes vändning!

Statistik efter 9 timmar

Antal sprungna varv: 138

Distans i kilometer: 75,348

Placering: 19

 

Supporter-Mia

Jag fixade in rutiner de första timmarna och letade mig ut på stan efter maltodextrin. Jag passade på att bunkra upp inför natten med äppeljuice, cocosvatten, potatissallad, mat till mig och sedan sushi till löparna. Jag var borta över 1,5 timmar och fick jobba ikapp lite på plats sen. Bland annat har båda fått en chokladkalender där de får öppna en lucka varje timme.

Själva tävlingen kommer inte börja förrän efter 12 timmar när agnarna sållas från vetet. Sedan börjar den ”riktiga” tävlingen efter 18 timmar.

Ken

Kul att nämna: Ken, som jag supportat två år, men som i år har sin flickvän Ai som support, leder hela tävlingen. Jag kommer redovisa hans framfart också. Just nu mår han lite illa, men det ska vi se till att få bukt med!

Statistik efter 9 timmar

Antal sprungna varv: 175

Distans i kilometer: 95,559

Placering: 1

Nästa blogginlägg kommer efter 12 timmars löpning! Om jag hinner. Är ni intresserade av att se resultaten live så gå in på www.topptid.no