>>Årets första LångpassNär
När löpningen förenar!
Ett härligt långpass efter initiativ av självaste Snorkfröken. Jag fick träffa Annelie för första gången och Ingmarie för andra. Det känns som man känner varandra bara efter första löpturen tillsammans. Min SUM-kollega Kalle var pigg på långlöpning, likaså stabile Staffan, Snabbfotade Kenth gästspelade Stockholm och min coach Ken gjorde allt för att justera min slagsida.

Kenth och Ingmarie skorrade likadant – inte som snön under mina skor, utan på härligt Halmstadvis. Snabba som de är märkte de inte att de stundom ökade tempot när de pratade om gemensamma bekanta och lokala Halmstadlopp. Jag och Snorkkis fick en och annan pulshöjande backe att kämpa med. Till och med lättfotade Staffan (?) tog ett ultrbrejk och promenerade i en av Årstavikens backar. Coach Ken sprang zickzack och försökte väl få ihop fler kilometer än oss andra.

Under de 26 kilometer vi sprang hann vi nästan planera klart ett träningsläger i ultramodell -Halmstad, Falkenberg och bygder däromkring ska granskas av Ingmarie, Staffan, mig och nu Kenth (?) i sommar. Gemensamma nämnare: boende eller lantställen. Jag berikade min ”samla-på-människors-berättelser-och-mål-säck” med en liten bit av varje person. Finulade lite med Snorkkis om Trollhättan till midsommar. Kalle vädjade till min barmhärtighets-sida och tyckte jag kunde köra ett 6-timmars i Karlstad om en månad – de behöver fler anmälningar för att kunna öppna upp ytterligare en tävling… vifårvälse.

Nu ska jag byta ut löpartajtsen mot feststassen och ordna en sjuhelvetes brakmiddag med champagne, tigerräkor, oxfilé, rödvin, kaneläpplen och de viktigaste av allt – härliga människor att bjuda detta på! Se upp på stan ikväll, det kan tänkas att vi går ut och dansar (någonstans måste man ju göra av med energin).