I min kalender står det WFH denna (och förra) veckan. Det fina med mitt jobb är att allt jag behöver (när det inte är event) är min dator, min mobil, ett headset och en bra internetuppkoppling. Förra veckan hade jag två videokonferenser, några telefonmöten och resten sköttes via datorn utan krav på tidpunkt. Jobbet ska bli gjort. Hur jag väljer att fördela de 8-9 timmarna som jag just nu behöver lägga ner på jobb är upp till mig.

Min spegelbild i fönstret efter en varm morgonjogg, med ängen och havet bakom. Fotar dagens arbetsplats. Foto: privat

Min spegelbild i fönstret efter en varm morgonjogg, med ängen och havet bakom. Fotar dagens arbetsplats. Foto: privat

Jag har förflyttat mig från Stensvik till ett tomt hus (än så länge) i Falkenberg. Här kan jag jobba intensivt några timmar, ta en strandpromenad, jobba några timmar till. Jag får ny energi av att titta ut över Netas Äng ner mot havet. Allt jag hör är mina andetag, smattret från tangentbordet, fåglarna utanför och en brummande gräsklippare långt borta hos någon granne. Då och då fläktar det till i den korta dvärgbjörkens lövskrud och doft av salta hav letar sig in genom den öppna altandörren. Det är ett kreativt ställe att arbeta på och få mycket gjort. En kreativ plats att hämta energi trots mycket jobb. Jag vet att jag är lyckligt lottad som har den här friheten att jobba vart jag vill.

Min brorsa gjorde också ett försök

Svara på offerter och koordinera leveranser funkar bra från hängmattan. Foto: privat

Svara på offerter och koordinera leveranser funkar bra från hängmattan. Foto: privat

Han jobbade från hängmattan, men det funkade bara en timme. Han skickade offerter, samordnade leveranser och koordinerade folk som ska vara med och bygga kök hemma i Stockholm direkt efter semestern. Det är ju inte superlätt att jobba hemifrån när man ska bygga andra människors kök. Eller vara badvakt.