Fångad av en sandvind. Rejäl blåst som tar tag i ruffset. Foto: privat

Fångad av en sandvind. Rejäl blåst som tar tag i ruffset. Foto: privat

Att få resa och uppleva nya platser på jorden är en ynnest. Idag har jag rekat ultraveckans ”sexmilare” med Rune Larsson här på Furteventura. Ön är 100 kilometer lång och 35 kilometer bred som mest. Vi har snickrat ihop en fantastisk löprunda. Det har tagit hela dagen och över 20 mil i bil för att få till denna tur, och vad vi har fått uppleva av ön. Vulkaner, vulkansten, öken och kargt landskap. Ön bjuder på det mesta – utom grönska. Exotiskt så det förslår. Jag har förundrats över färger, former och kreativitet. Många gånger har jag supit in atmosfären och nästan blivit gråtmild för att det är så vackert. Jag tänker på min farmor (som fyller 99 om en månad) som lärt mig urskilja nyanser, färger, toner och kontraster. Hon är konstnär. Jag har låtit mina sinnen njuta till fullo av naturen, dofterna och den stundom starka ljumma vinden. Rätt trött i mössan var jag när vi kom tillbaka till Playitas och rekade en annan löptur i springskorna. Det här kommer bli bra mina vänner!

Löparlarsson i sitt esse. Rune fick provspringa underlagen. Foto: privat

Löparlarsson i sitt esse. Rune fick provspringa underlagen. Foto: privat