En av morgonens löpstigar på Djurgården. Foto: privat

En av morgonens löpstigar på Djurgården. Foto: privat

Terränglöpning har blivit superpopulärt. Alla springer i skogen nuförtiden. Som den asfaltsballerina jag är behöver jag lite hjälp på traven att ta mig ut i skogen. Som att vara mitt i ett äventyr på Trans Scnaia. Eller få testa nya skor förstås. Vilket jag fick idag. New Balance har tagit upp konkurrensen om att tillverka bra skor för just terränglöpning.

 

New Balance Minimus Zero V2. Foto: privat

New Balance Minimus Zero V2. Foto: privat

Skon är lätt och smidig och påminner mycket om de Innovate X-talon som hittills varit mina favoriter. New Balance skon smiter åt bra i hälen och runt ”midjan” på foten. Det finns gott om utrymme för tårna (nu har jag i och för sig rätt smala fötter). Greppet i den räfflade sulan är hundraprocentigt att lita på – nu testade jag på sten, klippor, stubbar, rötter och blött gräs. Jag kommer att testa greppvänligheten när det regnar också. Skon känns mjuk och följsam vilket ger en bra löpkänsla. Mjukheten gjorde att det fungerade att springa lite på asfalt också utan att det blev stumt.

Mjukt, greppvänligt gummi som ger trygghet. Foto: privat

Mjukt, greppvänligt gummi som ger trygghet. Foto: privat

Jag kommer helt klart att låta dessa pärlor få hänga med på mina pass i Ursvik. Jag kommer dessutom att bjuda med dottern på lite off road rätt in i skogen som nästa Mor-o-dotter-runda!