Jag blir alltid sötsugen efter maten. Om jag inte tar något sött så går det över på några minuter, men jag hinner liksom inte låta tiden gå – utan tar gärna en apelsin eller smäller i mig supergod choklad om det finns tillgängligt. Inte världsklass kanske (förutom apelsinen då).

Här kommer tips på ett lite nyttigare sötsugsdämparintag. Fungerar bra som mellis eller snacks vid bjudningar också.

Päron och en stor tesked Cashew & Sesamsmör. Foto: privat

Päron och en stor tesked Cashew & Sesamsmör. Foto: privat

Skivade ekologiska äpplen eller krispiga päron. En klick Cashew & Sesamsmör från Renée Voltaire. Stoppar suget direkt och håller mitt blodsocker på schysst nivå länge. Vill du ha det hela lite syrligare går det bra att pressa lite citron över äpplena och pärona (då behåller de även sitt fina vita fruktkött och mörknar inte).