Jag blir alltid sötsugen efter maten. Om jag inte tar något sött så går det över på några minuter, men jag hinner liksom inte låta tiden gå – utan tar gärna en apelsin eller smäller i mig supergod choklad om det finns tillgängligt. Inte världsklass kanske (förutom apelsinen då).
Här kommer tips på ett lite nyttigare sötsugsdämparintag. Fungerar bra som mellis eller snacks vid bjudningar också.
Skivade ekologiska äpplen eller krispiga päron. En klick Cashew & Sesamsmör från Renée Voltaire. Stoppar suget direkt och håller mitt blodsocker på schysst nivå länge. Vill du ha det hela lite syrligare går det bra att pressa lite citron över äpplena och pärona (då behåller de även sitt fina vita fruktkött och mörknar inte).
Ja, sötsuget kommer gärna efter maten. Tyvärr tar det mer än ett par minuter för det att släppa, men oftast klarar jag att ”stå emot” ändå.
Det är värre på kvällarna, efter kvällsmaten tycker jag…. 😮 😉
…och den där chokladen som bara finns hemma och vill in i munnen efter middagen. Fy på den!