Petra startade första halvtimmen på instruktionshojen - bara att trampa på! Foto: privat

Petra startade första halvtimmen på instruktionshojen – bara att trampa på! Foto: privat

4 timmar och 41 minuter tog det för den första kvinnan att passera mållinjen på Vasaloppet. Lika lång tid spenderade vi på Världsrkordgymet Actic i Kista. Jag samlade ihop 2 timmar spinning tillsammans med Petra, där vi liksom förra gången turades om att spela låtar för varandra med byte varje halvtimme. Idag hade vi hittat lite bättre i beat och rpm för att det skulle passa kadens och jobbighet, den vanliga låtlistan för löpning passar inte alltid med takten på cykel.

Tjejer svettas inte – de glänser

Alltså! Hur mycket kan man svettas egentligen? Hela hår/huvud och tofs är dyngsura. Foto: privat

Alltså! Hur mycket kan man svettas egentligen? Hela hår/huvud och tofs är dyngsura. Foto: privat

Jag svettas mängder. Min cykel blev snabbt våtprickig och instruktörscykeln fick jag snällt rengöra och torka innan Petra skulle hoppa upp på sadeln och leda sina 30 minuter. På golvet bildas det pölar och jag försökte ordna en vacker krage av papper för att inte orsaka översvämning. Hur mycket kan en svettas egentligen?

Stakning för snyggare triceps och stark mage

Här ser det ut som att Petra och jag stakar riktigt snabbt. Lite spak blev jag när jag såg att tid/kilometer  var tid/500 meter - haha. Foto: privat

Här ser det ut som att Petra och jag stakar riktigt snabbt. Lite spak blev jag när jag såg att tid/kilometer var tid/500 meter – haha. Foto: privat

Efter att ha svettats 5 liter slängde jag mig på stakningsmaskinen och tyckte att jag körde på bra. Om man säger så… så är jag snabbare i löparskor än på att staka – och jag är inte särskilt snabb i löparskor. Det var inte superkul till en början men jag hittade ett sätt att utmana mig. Började räkna staktagen och fokusera på stark mage. 100 i taget, upp till 500 sedan bara staka in till målet – 30 minuter. Kommer att kännas i triceps imorgon!

Jag är löpare

och jag gillar att springa ute. Jag tog idag utmaningen och sprang 90 minuter på löpband. De första 4 kilometrarna var ju pest, men sedan började jag snacka med grannen på löpbandet intill, kollade på Vasaloppet på TV och ökade farten på slutet så att jag skulle hinna min utsatta distans samtidigt som första kvinna gick/stakade i mål.

De övriga 40 minutrarna då?

Äta, byta kläder, stretcha, inte svimma, Instagramma och dricka mängder med vatten.