Förlåt. Jag menar förstås en 394 meter lång bana.

Runt, runt, runt på en 400-metersbana i 24 timmar

Jag och Diana tävlandes sida vid sida 2015. Foto: privat

Hursomhelst.

Espoo 24h Endurance står för dörren.

I helgen springer hundratalet löpare på en 394 meter lång kokosmatteliknande bana i Esport Arena. Jag är där för att supporta Diana (min fd adept och nuvarande väninna) som springer i Danska landslaget, Lisa som är min adept och vunnit svenska riksmästerskapen i 24-timmarslöpning och Kim som även hon är min adept och var med mig och Lisa och sprang sitt första 100 mileslopp i somras (som vi vann).

Min uppgift är att supporta och coacha.

”Blir du inte sugen att springa själv?” får jag ofta frågan från folk. Svaret är nej. När jag är support går jag in för det till hundra procent. En medhjälpare, support och sunt förnuft vid sidan om banan är lika viktigt som en fungerande löpare på banan. Jag är så taggad inför detta lopp då jag tidigare hjälpt Diana till sitt PB just här, och att jag själv försvarade RM-titeln på just denna banan för några år sedan.

Vill ni se hur det går eller skicka hälsningar till de som springer surfar ni in här.