>Spyfys upphöjt till två.

Spyfys 1
I lördags på Muskö gick det ett 5-kilometerslopp innan mil-loppet. Det pågick när jag Maria och hennes pojkvän skulle värma upp. Vi småjoggade bort till den avslutande, långa, branta backen och hejade på folk som tog sig uppför – de såg helt slut ut. När vi joggat ner för halva backen ser jag två tjejer och en kille i 17-årsåldern som precis ska springa upp. Jag vrålar allt vad jag har ”Kom igen tjejer – ni klår honom! Brudar är segare! Ta honom!!!”

Ena tjejen blev sur och började promenera direkt, den andra satte av uppför. Killen blev taggad och kutade allt vad han orkade. Jag och Maria sprang ner och anslöt med tjejen ”Bra! upp med hakan, kortare steg, fram med höften!” Killen springer (tokspurtar) ungefär 150 meter och slänger sig handlöst in vid högra dikeskanten där han skrämt ligger och kippar efter andan. Tjejen springer på fint och flåsar högt ”Jag orkar inte, jag har svårt att andas, min pappa kommer att skratta åt mig” Vi peppade vidare ”Du är grym, pappa blir stolt, du ska banne mig greja hela backen springandes! Kom igen – kolla killen orkar inte!” När vi passerat killen får han nya krafter, slänger sig ut i backen och tokspringer tills 10 meter återstår till toppen, där slänger han sig handlöst in i skogen igen och spyr.

Tjejen har nu fått fin fart och lyder våra tips. Meter efter meter lägger hon backen bakom sig. Med skrämda ögon tittar hon på sin killkompis och vill hoppa in och hjälpa honom ”Är du galen?” skriker jag ”Nu har du ju chans att klå honom! Det är så lite kvar. Spring! Spring för bövelen! Spring!” Jag och Maria med pojkvän gick och kollade så allt var okej med grabben. Han återhämtade sig snabbt och joggade in i mål och fick vatten att fräsha upp sig mig.

Oups. Maria och jag kollade på varandra – hade jag pressat för hårt? Ibland är jag bara för mycket.

Spyfys 2
För första gången på mycket länge är jag helt ledbruten, stel, träningsvärksdrabbad av ett kvalitetspass. För första gången på mycket länge tog jag ut mig totalt. 8*800 meter kuperade intervaller. Lade till extra kilometer till och från Zinken och fick totalt ihop 19 km löpning. Supernajs. Micke ville att jag skulle pressa honom sista varvet för att se om jag fick honom att slänga sig i en buske och spy. Jag lyckades inte. Ibland kan jag vara helt normal.